úterý 17. července 2018

34. den – 16.7.2018 Bagrák


Před dvěma dny jsem se zamiloval do plavání. Plánoval jsem si, jak budu chodit třikrát týdně na kryťák a zdolávat bazén za bazénem. A tak jsme vyrazili i dnes, jenže...


Jenže je zavřeno. Odstávka. Do září. Bůh se nejvíc nasměje, když vidí člověka plánovat.

Změna plánu spočívala v tom, že zajdeme na Bajdu, což je klasické koupaliště. Nemám rád koupaliště, protože tam bývá moc lidí, plavat se tam víceméně nedá, člověk musí být v pozoru, ať mu někdo v bazénu neutopí ratolest, nebo ať se u bufetu neumlsá k smrti.

Naštěstí přišel kámo Mira a vymyslel to líp. Šli jsme na Bagrák.

Bagrák je rybník, má hnědozelenou vodu, je větší než bazén a plave v něm méně lidí. Za dvacet pět korun vás pustí do yachtclubu, kde se jim můžete válet po posekaném trávníku, házet si frisbee, nebo bojovat s větrem o badmintonový košíček a při tom popíjet cider. A přesně to jsme dělali. A navíc jsme i plavali.

Zelenohnědá voda je vyhřátá od slunce, dno je plné kamení, takže našlapujete opatrně. A za chvíli si říkáte, jak to kamení bylo zlaté, protože jste po kotníky ve slizkém bahně. Já vím, asi jsme zhýčkaný. Nikdy jsem neměl koupání v rybníku příliš v oblibě, snad jen s výjimkou rybníku u Starého Města pod Landštejnem, kde jsem trávil nejedny prázdniny a kde měli v rybníce tuny pijavic. Tam alespoň člověk užil nějakou legraci.

Vykašlali jsme se na dno a plavali. Plavali, plavali, snad deset minut, už jsme byli v půlce bagráku, tak zkusím jen tak z principu spustit nohy na dno a ejhle, stále dosáhnu, po kotníky v něčím hrudním koši, zatímco ten svůj mám z většiny nad hladinou. Navrhoval jsem Ole, že to přeplaveme celé, že někdo to přeci hluboké být musí, ale ona že ne a že už chce plavat zpátky a děti se musí poslouchat.

Když si člověk odmyslí ty ostré, nebo slizké věci, bylo to víceméně fajn. Každopádně v bazénu se vám nestane, že by si to kolem vás po hladině rázovala užovka obojková. Pronásledovali jsme ji, zahnali jsme ji pod hladinu, takže získala náskok a než jsme se nadáli, byla zpátky v doupěti.

Ola pak večer na youtube sledovala dokumenty o nebezpečných zvířatech, které u nás žijí, neví zda k tomu dala užovka popud, nebo šlo o souhru okolností, každopádně nebyla tím nadšená, takže přešla na Amazonii, což je jiná káva.

Taky jsme byli běhat. Malé kolečko, tři kilometry právě kolem Bagráku. Ola to jistila z kola. Běželo se dobře, povedlo se to na jeden zátah.

Večer jsme se šli ještě projít se psem, pojali jsme to jako stezku odvahy. Spalo se nám báječně.

Strava

Snídaně klasika – černý chléb s paštikou, svačina půlka lázeňského oplatku, k obědu bramborová kaše, kuřecí nugeta a volské oko, ke svačině cider, k večeři makaróny s omáčkou z kuřecího masa a zeleniny. A červené víno. A pak že to bez piva nejde :)

Příjem 1630 kcal
Výdej 3017 kcal


Žádné komentáře:

Okomentovat