pondělí 16. července 2018

33. den – 15.7.2018 Kolem Moravy


Jen kolem řeky a jen kousek, ale i tak to bylo fajn.

Abych mohl běhat, musel jsem své ratolesti obstarat kolo, protože tak si budeme stačit a bude to pro oba zábava. A kolo bylo u babičky na jihu. Tak jsem vzal pod paži brusle a pelášili jsme na vlak směr Břeclav.

Je to další případ, kdy situace vytvořila příležitost pro sport. Mohli jsme naložit kolo a dovézt se zpátky do Kroměříže, ale tím by vznikl pohybový deficit. Kolem řeky Moravy vede super cyklostezka, z Kroměříže až do Otrokovic. Podél Baťova análu se dá pokračovat až do Uherského Hradiště, mohli jsme tedy vystoupit ve Staráku a svézt se odtud. Jen u Napajedel se chvíli jede po polňačce, jinak je to pořád asfalt. Ale měl jsem obavu, že to bude moc.

Vystoupili jsme tedy v Otrokovicích, během pěti minut se dopravili na stezku, poštelovali jsme sedadlo na kole, nazul jsem brusle a vyrazili jsme. Byl vcelku provoz, sluníčko svítilo, ale bylo to fajn. Tempo jsme drželi spíše relaxační. Ve Kvasicích jsme se občerstvili a zbytek cesty absolvovali na jeden zátah.

Kromě jediného karambolu na Kvasickém mostě, kde mají asfalt hluboký jako bažinu, byla cesta na jedničku. Navíc kousek od cesty je krosová dráha, kde se dá na kole zažít trocha toho adrenalinu.

V Kroměříži je kolem řeky taky cyklostezka. Jen není pro bruslení vhodná. Je vyskládaná z betonových kostek, které jsou poskládané v řadě za sebou, mají shozené hrany a vytvářejí kolejnice, do kterých se vám dřív nebo později zaklesnou kolečka na bruslích. Když se to stane na obou nohách současně, nemluvíte slušně. Proto tento úsek raději bos, jako správný Hugo.

Strava:

Snídal jsem černý chléb s paštikou, svačil pivo, obědval zeleninovou polévku, pečená kuřecí křídla, brambory a okurkový salát, svačil pivo, mlsal kousek lázeňského oplatku, večeřel špenát s bramborovým knedlíkem a volským okem. A vypil hektolitr čaje.

Příjem 1516 kcal
Výdej 4128 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat