sobota 30. června 2018

17. den – 29.6.2018 Krušné hory


Chuďátko miminko Tarošek, chlapeček, musel do psího hotelu, protože nebyl nikdo, kdo by ho přes víkend pohlídal. Psychicky jsem ho na to připravoval. Říkal jsem mu, že půjde na dovolenou, že půjde do hotelu a vypadal, že mu to vrásky nedělá. Pravdou je, že jsem tím připravoval spíše sebe.

V Uherském Brodě je psí hotel. Jsou to kotce, venkovní, vnitřní, kam můžete ubytovat svého miláčka s vědomím, že se o něj někdo postará, že mu dá najíst a půjde se s ním projít. A tak jsme ráno vyrazili. Šli jsme přes celý Brod, pak po cyklostezce mezi dvoumetrovými slunečnicemi a Taroš to bral furt jako dobrou procházku. Dorazili jsme k hotelu, tam to furt bylo fun, protože tam byli i jiní psi. Někteří ubytovaní, kteří se zrovna venčili, jiní na nástupu. Hromada zábavy.

No nechal jsem ho tam. Dostal košili, ať má pocit, že je tam kromě něj ještě něco domácího a pak ještě kostičku, o kterou se tak rád přetahuje. Pan domácí mu slíbil, že vedle něj ubytuje fenu, tak snad... Smutný pohled přes rameno a výlet mohl začít.

Jeli jsme do Tatranské Lomnice, malebné vesničky plné hotelů a penzionů na úpatí Lomnického štítu. Cesta proběhla podle očekávání, ubytování booklé přes internet taky na jedničku, nezbývalo než se převléct do sportovního a začít se drápat do mraků.

Přálo nám počasí. Tedy foukalo, to jo, ale relativní teplo s opravdovým bezdeštěm se vskutku hodí.

Vrchol vidět nebyl, stanice lanovky u Skalnatého plesa – náš cíl – ano. A to stačilo, aby to nahnalo hrůzu.

Chvíli jsem přemýšlel, zda jsem neměl zvolit jiný oděv, něco tesilového, budu přeci na plese, ale nic takového jsem si nezabalil.

Není to daleko. Právě naopak. Vypadá to neuvěřitelně blízko. A neuvěřitelně vysoko. Nejdřív je to jen taková asfaltkovoserpentinová sranda, pak ovšem člověk přijde naprosto schvácený do Startu a tam teprve začíná ta pravá hitparáda a s každým dalším krokem jsou ty hory čím dál víc krušné.

Kamenitý terén, který vám nedá žádný krok zadarmo, stoupání snad 110 stupňů a vítr 225 km v hodině. Nejdřív se pěkně zapotíte a pak se to do vás opře v celé parádě. A teploměr ukazuje 12 stupňů, protože je rozbitý, nebo šílený, každopádně ten vítr má na teplotu jiný názor. A nahoře je to fajn. Je tam hřiště pro děti, pleso, zavřená observatoř, zavřená hospoda, zavřená lanovka. Tak se tam na chvíli posadíte, abyste pěkně promrzli a pak se začnete sunout dolů. Ti statečnější se mohou kutálet, je to přeci jen sjezdovka, stromy vás brzdit nebudou. Navíc jak jsem psal, není to dolů daleko. Ale ty kameny…

Předražené pivo jsme si dali u Humna, kde se parkuje na stropě, takže výlet se vskutku podařil. Pokud z toho něco bolí, jsou to úpony u kolen, ale i ty úpony vědí, že pravé dobrodružství na nás čeká až se slunce opět vyhoupne nad obzor.

Nezbývá než zalehnout a přemýšlet, co dělá rekreant Tarošek?

Strava

Snídal jsem tvarohovou buchtu, obědval salát z řepy s bagetou, svačil půlky různých raw a ořechových tyčinek, večeřel sardinky s chlebem. A pivo.

Příjem 1974 kcal
Výdej 3788 kcal

Podpořte tento projekt a získejte všechny užitečné informace o tělesné proměně ve formě knihy. Kupujte zde: https://www.hithit.com/cs/project/4972/zivotni-fight-bricho-vs-100-dni
Děkuji :)



Žádné komentáře:

Okomentovat